• sr
  • en
  • sr_cir

obuke, radionice, treninzi, konferencije

Privredna komora Srbije je bila domaćin treće međunarodne EUROMED Invest Akademije

mart 27, 2015

Privredna komora Srbije je bila domaćin treće međunarodne EUROMED Invest Akademije „Saradnja – komplementarnost između Južnog Mediterana i Zapadnog Balkana“. Akademija je deo trogodišnjeg regionalnog projekta EUROMED Invest (www.euromedinvest.eu), usmerenog na promociju investicija i poslovnih partnerstva u evro-mediteranskom regionu.

Projekat finansira Evropska komisija, konzorcijuma MedAlliance, regiona Provansa-Alpi-Azurna obala, i grada Marselja. Projekat „EUROMED Invest“ sa budžetom od pet miliona evra jedan je od glavnih evropskih programa, namenjenih jačanju privatnog sektora, povećanju investicija i MSPD partnerstava u evro-mediteranskom regionu, i sveobuhvatnom ekonomskom razvoju regiona. Euro Med Invest Akademija  je  fokusirana na razvoj poslovnih i investicionih mogućnosti u zemaljama Južnog Mediterana i Zapadnog Balkana. Nudi neformalno stimulativno i međunarodno okruženje povoljno za dalji razvoj i umrežavanje organizacija za poslovnu podršku  i razmenu iskustva i najboljih praksi.

Na Akademiji je imalo učešće 18 zemalja Južnog Mediterana, Evropske unije, Zapadnog Balkana i Turske (Belgija, Bugarska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Nemačka, Slovenija, Španija, Švajcarska, Egipat, Liban, Sirija, Tunis, Crna Gora, Makedonija, Srbija, i Turska).

Klaster FACTS je imao  učešće na Euro Med Invest konferenciji odrzanoj u PKS od 25.do 27.03.2015. i u okviru sesije 2b Business matchmaking imao priliku da predstavi svoj rad  predstvanicima  zeljama iz Euro Mediteranske zone.  Na ovoj znacajnoj Konferenciji  interesovanje za saradnju sa  Euro Med Invest Akademijom , Klaster FACTS je prepoznao u delu razmene iskustva i ukljucivanja u odredjene projektne aktivnosti koje Euro Med preuzima vezano za tekstilnu i kreativnu industriju. Interes za saradnju sa Klasterom FACTS iskazala je delegacija Egipta vezano za moguću organizaciju B2B susreta sa njihovom tekstilnom industrijom. Takodje, moguća saradnja otvorena je i sa Tehnloškim parkom iz Slovenije u delu mogućeg partnerstva na EU projektima.

Vise o EuroMed Konferenciji:

Članovi klastera

FACTS Brošura 2018

Partneri i institucije podrške