• sr
  • en

Novosti

Poziv na 43. Belgrade Fashion Week – Program

5 aprila, 2018

Čast nam je da Vas pozovemo na 43. Belgrade Fashion Week koji se održava u periodu od 20. do 26. aprila 2018. godine.

Fashion Week će svečano biti otvoren revijom Tribute to Boris Nikolić, kojom obeležavamo 10 godina od smrti našeg dragog dizajnera. U reviji učestvuju neka od najpoznatijih imena naše modne scene: dizajneri dobitnici nagrade Boris Nikolić koja se proteklih 10 godina dodeljivala na Belgrade Fashion Weeku u saradnji sa Fondacijom B92, Borisove kolege i profesori sa fakulteta.

Očekuje nas finale Fashion Scout South East European konkursa u kom učestvuju odabrani dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Njihove radove oceniće internacionalni žiri, a pobednik konkursa kao nagradu dobija predstavljanje na London Fashion Weeku u septembru u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch.

Svoje autorske kolekcije prikazaće naši brojni dizajneri, kako oni vodećih poznatih autorskih imena, tako i dizajnerske zvezde u usponu. Kvalitetne kolekcije pripremili su i domaćim istaknuti brendovi Martini Vesto by Boško Jakovljević i Barbosa, a Beogradska nedelja mode ugostiće i  indijske dizajnereKamran Patel i Anupreet Sidhu, koji svoje karijere grade u Londonu, a revije su imali i na poslednjem London Fashion Weeku. MIAMAYA revija će nam prikazati modele za dame najpoznatijih svetskih brendova.

U sklopu Fashion Incubatora, posebnog projekta BFW Design Collective-a,  nastavlja se konstantna podrška mladim dizajnerima koji su na samom početku karijere.

Važne aktivacije i atraktivan izložbeni program upotpuniće modni doživljaj na ovogodišnjem izdanju Nedelje mode.

Centralno mesto dešavanja na kom će se desiti većina revija jeste Belexpocentar.

Program manifestacije Vam mozete preuzeti ovde i molimo Vas da DO SREDE, 11. APRILA U 12h, obeležite revije i izložbe koje želite da posetite kako bismo Vam na vreme obezbedili pozivnice za praćenje manifestacije. Jedna pozivnica važi za dve osobe.

Članovi klastera

FACTS Brochure 2019

Partneri i institucije podrške