NAJAVA B2B sureta klastera FACTS

Samo u 2012. Godini klaster ima planiranih osam B2B susreta sa inostranim tekstilnim udruzenjima i klasterima. Zahvaljujuci projektu nemacke vlade ORF u kome je klaster FACTS predstavnik tekstilne industrije Srbije, firme clanice klastera , kao i akademske institucije članice imaju planirane i realizovane susrete sa tekstilnim udruzenjima i njihovim članicama i partnerima iz sledecih zemalaj: Bugarska, Albanija, Makedonija i BiH. Već su odrzani sastanci i susreti u Beogradu, Skoplju i Sofiji, a pocetkom novembra firme clanice klastera FACTS planiraju put za Tiranu gde ce u direktnom kontaktu sa partnerima i predstvanicima trznih centara i maloprodajnih objekata imati priliku da ugovore poslove ili razmene ideje o novim projektima.

Klaster FACTS kao i sve firme članice su članovi evropske mreze preduzetnistva. S tim u vezi klaster planira B2B susrete u Istanbulu sa najvecim tekstilnim turskim klasterom. Slicnu aktivnost klaster je imao i 2011. Godine kada su firme clanice klastera FACTS ostvarile ustedu od 25% u odnosu na ranije nabavne cene i na taj nacin znatno podigle svoju konkurentnost.

Klaster FACTS zahvaljujuci svojim kontaktima je dogovorio B2B susrete u Parizu, Francuska, sredinom septembra 2012. Kao i u Šangaju sredinom oktobra meseca.

Konsultanske kuce koje ce saradjivati sa klasterom i iz Kine i iz Francuske, pokusace da firmama članicama klastera FACTS obezbede proverene partnere za buducu saradnju, vezano kako za nabavku, tako i za ostvarivanje izvoznih poslova.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT