Učešće klastera FACTS na Regionalnoj tekstilnoj konferenciji u Skoplju, Makedonija od 04. – 05.10.2012. godine.

Klaster FACTS kao predstavnik odevne i modne industrije Srbije imao je svoje učešće i prezentaciju klastera na Regionalnoj tekstilnoj konferenciji, a na poziv organizatora konferencije Univerziteta Ćirilo i Metodije i Ministarstva ekonomije Makedonije.

Svoje učešće na konferenciji imale su sledeće zemlje i njihovi predstavnici :

Turska (Istanbul Textile and raw materials exporters association), Hrvatska (Ministarstvo ekonomije ), Bugarska (GIZ Bulgaria on behalf of Textile association ), Albanija ( Chamber of Economy Albania ) i Makedonija (TTA_ Textile cluster of Macedonia) .

Konferencija je imala regionalni karakter i razmenu iskustva vezano za dalje pravce razvoja regionalne tekstilne industrije, odnosno odevne industrije. Zastupnica klastera FACTS , Slađana Milojević održala je prezentaciju odevne industrije Srbije na primeru rada Klastera FACTS kao nosioca ekonomije zasnovane na znanju. Prezentacija klastera FACTS bila je dosta zapažena, kao i interesovanje medija nakon prezentacije, od kojih svakako najznačajniji intervju za MRT 1, Makedonsku radio televiziju, u vestima za prvi, drugi i treći dnevnik. Takođe, pored zastupnika klastera, svoje prezentacije imao je i Tehnički fakultet Mihailo Pupin iz Zrenjanina, Univerzitet u Novom Sadu , odnosno profesor Vasilije Petrović, koji je takođe član klastera FACTS.

Agenda konferencije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT