Belgrade Fashion Week od 20. do 26. aprila 2018. u Beogradu

(Ilustracija) Belgrade Fashion Week, 43. po redu, biće održan od 20. do 26. aprila 2018. godine, a svečano će ga otvoriti revija Tribute to Boris Nikolić.
U reviji učestvuju neka od najpoznatijih imena naše modne scene – dizajneri dobitnici nagrade Boris Nikolić, koja se proteklih 10 godina dodeljivala na Belgrade Fashion Week–u u saradnji sa Fondacijom B92, Borisove kolege i profesori sa fakulteta.
Očekuje nas finale Fashion Scout South East European konkursa u kom učestvuju odabrani dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Njihove radove oceniće internacionalni žiri, a pobednik konkursa kao nagradu dobija predstavljanje na London Fashion Week–u u septembru u okviru Fashio n Scout programa Ones to Watch, saopštio je Klaster modne i odevne industrije Srbije (FACTS).
Svoje autorske kolekcije prikazaće naši brojni dizajneri, kako poznata autorska imena, tako i dizajnerske zvezde u usponu. Kvalitetne kolekcije pripremili su i domaći istaknuti brendovi Martini Vesto by Boško Jakovljević i Barbosa, a Beogradska nedelja mode ugostiće i indijske dizajnere, Kamran Patel i Anupreet Sidhu, koji svoje karijere grade u Londonu, a revije su imali i na poslednjem London Fashion Week–u.
MIAMAYA revija će nam prikazati modele za dame najpoznatijih svetskih brendova.
U sklopu Fashion Incubatora, posebnog projekta BFW Design Collective-a, nastavlja se konstantna podrška mladim dizajnerima koji su na samom početku karijere.
Važne aktiva cije i atraktivan izložbeni program upotpuniće modni doživljaj na ovogodišnjem izdanju Nedelje mode.
Centralno mesto dešavanja, na kom će se desiti većina revija, jeste Belexpocentar.

Pogledajte objavljen tekst na sajtu ovde

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT