Društvena odgovornost firme Tiffany Production I dualno obrazovanje u Čačku

U kompaniji TIFFANY Production smatraju da su društvena odgovornost I održivost blisko povezane. Zato u težnji da ostvare sopstvene ciljeve, podržavaju različite vrste društveno odgovornih projekata kako pojedinaca tako I različitih grupacija. Sve aktivnosti jedne kompanije definisane su na osnovu ciljeva akcionara I vlasnika kompanije, uz istovremeno saznanje o velikom stepenu odgovornosti prema ostalima – zaposlenima, klijentima I društvenoj zajednici.

Jedan od najnovijih projekata podržanih od strane kompanije TIFFANY je I projekat dualnog obrazovanja.

Zajednička saradnja Ministarstva nauke I prosvete, privredne komore , lokalne samouprave I kompanije TIFFANY rezultirala je formiranjem novog obrazovnog profila modni krojač, po sistemu dualnog obrazovanja.

Prve aktivnosti kompanije ogledale su se u procesu lobiranja u osnovnim školama u gradu Čačku I okolini, gde je učenicima podeljen promotivni materijal I dostavljene osnovne informacije o obrazovnom profilu. Uz zajedničko zalaganje predstavnika kompanija TIFFANY Production, PS Fashion I Weltex kao I predstavnika mašinske škole I privredne komore, budućim srednjoškolcima je dostavljena informacija o mogućnostima koje dobijaju ukoliko upišu ovaj smer, a to su – znanje i prilika za sticanje iskustva, rad sa obučenim instruktorima, pokrivene troškove osiguranja, toplog obroka I prevoza I kao najvažnije mogućnost zaposlenja u kompanijama.

Danas se u kompaniji TIFFANY već par meseci na praksi nalazi osam učenika, koji jednom sedmično imaju 6 vezanih časova u okviru kojih stiču neophodnu praksu.

Učešćem u ovom projektu pružili smo podršku obrazovanju mladih u Srbiji I pridružili se naporima da se smanji jaz koji postoji između potreba privrede I onoga što nam tržište rada nudi.

Na taj način kompanijaTIFFANY želi da podstakne I ostale kompanije da učestvuju u sličnim projektima I pokažu da je Srbija zemlja uspešnih priča.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT