Jubilej Klastera FACTS na Beogradskoj nedelji mode

Srpski Klaster modne i odevne industrije FACTS obeležio je važan jubilej postojanja i rada, revijom koja je održana 11. maja u specifičnom ambijentu nekadašnjeg beogradskog bioskopa Balkan. Reviji su prisustvovali brojni predstavnici biznisa, mode, umetnosti i medija. Pistom je prodefilovalo oko 60 modela najpoznatijih domaćih brendova, među kojima Ivko, Extreme Intimo, Tiffany, AMC, Luna, PS Fashion, Exterra, Beba Kids, Ninia i Maruška. Posetioci revije su, ovom prilikom, mogli da se upoznaju sa stvaralaštvom domaće modne industrije.

Klaster FACTS je od svog osnivanja dao značajan doprinos razvoju modne industrije u Srbiji, a danas njegovu mrežu čine firme članice koje su vlasnici prepoznatljivih brendova sa franšiznim konceptom prodaje u preko 400 maloprodajnih lokala na prostoru ex Yu tržišta kao dominantnog u ostvarenom izvozu od preko 20 miliona eura i sa ukupnim prometom od blizu 70 miliona eura godišnje. Ukupan broj integrisanih, zaposlenih u mreži koju čini Udruženje Klaster FACTS broji više od 5.000 ljudi.

Mrežu Klastera modne i odevne industrije – FACTS, danas posle punih dvanaest godina uspešne saradnje i rada, čini 100 članova horizontalno povezanih i to privatne proizvodne firme – nosioci najpoznatijih srpskih brendova, mala srednja preduzeća koja učestvuju u nastanku i stvaranja brendova, obrazovne institucije sa tri univerziteta u Republici Srbiji , modna platforma BFW, regionalne razvojne agencije sa kojima se ostvaruje sinergijski rad na projektnim aktivnostima klastera. Značajan doprinos  Klastera je i u  povezivanju znanja, dizajna, kreativnosti i iskustva radne snage. Ova revija predstavlja i svojevrsni prikaz šta je sve moguće kada se privrednici udruže i rade na revitalizaciji industrijske grane čiji su deo.

Izvor: https://www.nirapress.com/jubilej-facts-beogradska-moda/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT