Klaster FACTS aktivan sve vreme za vreme pandemije COVID19

Klaster FACTS sastanci i svakodnevni rad i razmena misljenja bila je prisutna za sve vreme pandemije COVID 19. Klaster FACTS je svoje firme umrežio online preko Viber grupe gde je svaki generalni direktor firme članice i obrazovnih institucija dobio mogućnost da iznese svoje problem, predlog ili ukaže na meru Vlade usled pandemije koja je donešena a koja mu utiče na poslovanje. Na otvorenim online sastancima svake prve srede u mesecu u trajanju od dava do tri sata, članice su razmenjivali ideje i pronalazili načine kako da očuvaju svoje poslovanje i zaposlene ljude kako ih ne bi napustili a oni ostali bez kadra nakon izlaska iz pandemije. Neverovatna solidarnost, posvećenost, društveno odgovorno poslovanje je esencija firmi članica Klaster FACTS na šta cela društvena zajednica treba da bude ponosna. Firme članice Klaster FACTS su porodične kompanije koje žive i posluju kroz uključivanje cele porodice u poslovanje i razvoj brendova, upravo zbog te činjenice postoji i pojačana potreba za pomoć drugima u društvenoj zajednici u kojoj žive i posluju.
Ponosni smo što smo prvi pokrenuli donacije maski od tekstila koje su u prvom udaru COVID19 bile jedine dostupne maske i u medicinskom sektoru. Članice Klaster FACTS bile su prvi donatori ne samo svojim zaposlenim već i grdskim službama policije, zadravstvenim centrima – porodilištima, onkološkim odeljenjima…Neverovatna solidarnost i humanost na delu pokazana je od strane članica Klaster FACTS koje su pokrenule i strane investitore koji posluju u Srbiji da se javljaju na email Klaster FACTS i sa njima delimo šablone za izradu maski ali i količine materijala pogodnog za izradu maski, saradnja sa Trayal firmom oko pomoći da se proizvode veća količina hitno potreba i druge aktivnosti koje smo uradili su vredne ne samo nagrade za naše članice već i za duboku zahvalnost.
Takodje, Klaster FACTS je obavljao redovnu komunikaciju sa Vladinim telima , Kriznim štabom, upućivao svoje predloge za izlazak iz ekonomske krize ali i pokazivao konstrukvost u radu sa jasnim dobrim predlozima preko pisanih dopisa, javnog obraćanja uživo uključenje na TV Studio B, RTS i slično.  Klaster FACTS je ukazao da Modna i odevna industrija Srbije ocekuje pomoc drzave kako bi prebrodila kriznu situaciju u kojoj se nalazi. Traznja je opala ili je nema, dok usluzni poslovi vec odavno stoje ili su otkazani. Neophodme sveobuhvatne mere podrske Vlade u drugom setu mera..Klaster FACTS uskoro sa otvorenim pismom i predlogom mera podrske.
Potrebno je istaći na našu saradnju i međusobnu podršku koju smo imali sa ITHIB asocijacijom iz Turske i njihovoj solidarnosti da nam dostave neophodan mediciniski materijal u trenucima krize. Velika zahvalnost na gest.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT