Klaster FACTS obeležio 12 godina uspešnog rada

Klaster modne i odevne industrije Srbije FACTS obeležio je 12 godina rada.

Predstavnici Klastera zahvalili su Ministarstvu privrede za saradnju od osnivanja kao i za podršku infrastrukturnim i razvojnim projektima članica sa ciljem razvoja malih i srednjih preduzeća. Na svečanosti je u ime Ministarstva privrede govorila Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra zadužen za Sektor malih i srednjih preduzeća i preduzetništvo.

„Klaster je primer saradnje javnog i privatnog sektora i pokazatelj da zajedno možemo više i da zajedno možemo da doprinesemo unapređenju konkurentnosti svake pojedinačne firme što je i suština Klastera FACTS. Podršku Ministarstva privrede Klasteru možete očekivati i u narednom periodu. Ove godine radimo Strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća. Većina firmi iz ovog Klastera pripada toj grupaciji i biće nam zadovoljstvo da razgovaramo oko toga šta još možemo da uradimo“, rekla je Katarina Obradović Jovanović.

U Republici Srbiji trenutno posluje blizu 2000 privrednih subjekata u tekstilnoj industriji koje zapošljavaju oko 11.500 radnika.

Izvor: https://privreda.gov.rs/lat/aktuelno/vesti-i-saopstenja/klaster-facts-obelezio-12-godina-rada

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT