Klaster FACTS potpisao Memorandum o saradnji sa italijanskom Confindustriom u Beogradu

14.12.2023. na svečanoj Skupštine Confindustrije u Srbiji,  potpisan Memorandum o saradnji izmedju Klaster FACTS i Confindustrije. Confindustrija okuplja 220 članova u Srbiji koji dolaze iz raznih sektora industrije i posluje kao neprofitno udruženje koje se pored finansiranja kroz članarine, svoje poslovanje finansiraju  kroz donacije članova.
Na sednici je dogovorena saradnja kroz potpisani Memorandum sa akcentom na  važnosti organizacija obuka, podršci dualnom obrazovanju u srednjem i visokom školstvu, potrebom za većim saznanjima kroz organizaciju radionica na teme zelene ekonomije. Dogovoren je zajednički lobing u interesu tekstilnog , modnog i odevnog sektora i važnost nastavka rada na obezbeđivanju kadrova kroz obuke, prekvalifikacije, ali i početak uže saradnje sa visokoobrazvnim institucijama  kako bi se obezbedio kadar (stipendiranje ).
Ambasador Italije u Republici Srbiji , g Rossi prisustvovao je svečanoj skupštini Confindustrije koji je sa izuzetnom pažnjom naglastio da postoje i da se grade najviši odnosni i politički i ekonomski koje Srbija i Italija imaju i preneo pozdrave predsednika Vučića članovima Confindustrije.
Predsednik Skupštine Confindustrije se obratio uvaženom skupu a nakon toga i menadzerka Klastera, Sladjana Milojević koja je upoznala prisutne sa Klaster FACTS organizacijom. Na sednici je prisustvovao predsednik Privredne komore Vojvodije koj se obratio skupu i istakao značaj spoljnotrgovinske razmene sa Italijom u prva tri kvartala 2023. godine koja je iznosila 3,3 milijarde eura , kao i da je Privrednka komora Vojovidne potpisala Memo o saradnji sa Confindustrijom prosle nedelje o podrsci dualnom obrazovanju na teritoriji Vojvodine.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT