Klaster FACTS sastanci UO u proširenom sastavu

Klaster FACTS sastanci Upravnog odbora održavaju se svakog meseca, od kojih u letnje vreme sastanke održavamo van Beograda kod naših članica domaćina. Sastanci UO su prilika da svi članovi Skupštine uzmu učešće u radu, da diskutuju i daju svoj doprinos na teme od značaja koje tog trenutka obradjujemo. Takodje, sastanci UO su prilika da se članovi međusobno upoznaju i druže ako se do tada nisu poznavali, odnosno da otvoren unutar-klastersku saradnju u obostranom interesu. Klaster FACTS vrlo često na svoje sastanke u proširenom sastavu poziva i eksterne partnere, potencijalne saradnike Klastera i firmi članica kako bi bili upoznati sa našim namerama, inicijativama ili kako bi sa nekim od njih ostvarili bližu buduću saradnju. Jedan od primera je održan sastanak Upravnog odbora u Arilju kada su nam domaćini bili članice Arteks i Garman a gost predstavnik Udruženja za tekstil iz PKS, g Nemanja Jovanović. Tom prilikom pokrenuta je inicijativa zajedničkog lobinga u pravcu proširanja Programa podrške – Javni poziv RAS i za tekstilnu industriju a ne samo za metalsku, drvu i poljoprivrednu kao što je bio slučaju za izvoz i ulazak u lance dobavljača.
Takodje, jedno divno druženje i vrlo kvalitetan sastanak imali smo na Fruškoj gori kada je domaćin bila firma Tib Stil gde smo uz druženje i posetu našoj članici pronašli značaj veće podrške jedinih između drugih kroz razmenu vrlo važnih informacija u pravcu podrške poslovanju, povezivanju sa SES senior ekspertima i ekspertima iz Holandije koje je Klaster FACTS obezbedio za svoje članice a oni u saradnji sa njima podigli svoju produktivnost i proširi tržište za 20% odnosno preko 50 % u izvoznim poslovima i postali firme Gazele. Takodje, izuzetnom podrškom za firmu Garmen, nemački SES eskperti povećali su produktivnost blizu 20% i predlogom za zanavljanje opreme tehnološke proizvodnje uštedeli vreme izrade ali i veću posvećenost zaposlnih unutar proizvodnog procesa koji je prezentaovan našim članicama i nakon toga i neke od njih ušli u nabavku istih novih mašina.
Klaster FACTS je dokazani pokretač inovacija, inicijativa ali i rasta proizvodnje domaće privrede u oblasti modne i odevne industrije.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT