Klaster tekstilne industrije Srbije želi nove članove

Klaster modne i odevne industrije Srbije (FACTS), koji čini devet kompanija i tri fakulteta i više škole, pozvao je danas zainteresovane domaće proizvodne tekstilne firme da se pridruže toj grupaciji.

„Ove godine očekujemo da nam se pridruži još desetak kompanija, a zainteresovane su Azaro, Ledžend, Beba kids, Pasaž, Džeger“, rekla je na konferenciji za novinare menadžer tog klastera Slađana Milojević.

U klaster FACTS već su uključene kompanije Tifani prodakšn, Ivković, Jasmil, Ekstrim intimo, Luna, Garman, Soda sport, Leonardo, Sanateks, Veriteks, kao i Fakultet primenjenih umetnosti iz Beograda,

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina i Viša strukovna škola za dizajn, tehnologiju i menadžment iz Beograda.

Milojevićeva je kazala da je klaster počeo da radi u septembu 2010. godine, a da su firme članice 2009. imale prodaju vrednu više od 20 miliona evra, izvoz od 6,3 miliona evra i suficit od 3,7 miliona evra, kao i da direktno zapošljavaju 1.500 ljudi, a kroz kooperacije 2.500.

Prema njenim rečima, članice klastera izvoze u zemlje bivše Jugoslavije, Evropu, Rusiju, Sjedinjene Američke Države i Hong Kong.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT