MSP Srbija 2030: MSP100 EXPO

Centar za visoke ekonomske studije – CEVES na upravo održanoj konferenciji „MSP100 Expo 2023: Ljudi su uspeh“ u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, 9. novembra, 2023. godine prepoznao je i uvrstio Klaster FACTS kao jednu od 100 SME i organizacija koje svojim zalaganjem, poslovanjem i posvećenosti utiču na jačanje ekonomske konkuretnosti privrede Republike Srbije, u našem slučaju tekstilne, odevne- modne industrije. Prezentovane organizaciji na Konferenciji MSP 100 izabarane su po jasno definisanim kriterijumima, uticaja na lokalnu zajednicu, fer poslovanja, inovacije i drugo a kako bi se prikazao njihov potencijal kao organizacije koja može doprineti održivom razvoju Srbije. Veoma smo ponosni da je Klaster FACTS prepoznat i svrstan u top 100 srpskih firmi i organizacija, jer je to potvrda naše trinaestogodišnje povećenosti i kontinuiranom transpartnom poslovnom zalaganju koje vodi do uspeha naših članova i sektora u celeni. Upravo svrstavanje našeg Klaster FACTS u top 100 predstavlja podstrek za dalji razvoj Klastera i veću posvećenost.

Predsednica UO CEVES-a Kori Udovički poručila je da je Konferencija MSP100 EXPO posvećena najuspešnijim domaćim malim i srednjim preduzećima i organizacijama, a deo događaja je i izložba njihovih panel prezentacija jer je važno da se oni afirmišu. „Oni su šampioni, i naš cilj je da pokažemo da mala i srednja preduzeća i organizacije u Srbiji nisu samo kičma i srce privrede, već su i rasadnik preduzeća koja mogu da postanu šampioni, da rastu, da nas predstavljaju u svetu i povuku razvoj napred. Međutim, da bi oni sve to postali, a i da bi Srbija iz toga profitirala neophodan je dijalog sa državom – da se razume koje su njihove potrebe“, rekla je Udovički.

Ponosni smo što se pored našeg Klastera FACTS , na listi top100 MSP nalaze dve naše članice : Luna doo i FUSH doo. Čestitamo. Listing predstavljenih 100 organizacija i preduzeća „Razvoj i dostignuća MSP100 šampiona” možete pogledati putem linka MSP100 liste , odnosno https://msp100.rs/profili-msp-100/facts/

MSP Srbija 2030: MSP100 EXPO

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT