POTPISIVANJA MEMORANDUMA O SARADNJI NAJBOLJIH KLASTERA SRBIJE 25.6.2013.

Dana 25.06.2013. u Media centru u Beogradu, Najbolji klasteri Srbije 25. juna potpisali Memorandum o saradnji

Najbolji klasteri Srbije potpisali 25. juna Memorandum o saradnji kroz koji će, između ostalog, pokušati da ostvare značajniji uticaj na državu u pogledu unapređenja poslovne klime i uslova za proizvodnju.

Memorandum su potpisali, Automobilski klaster Srbije, ICT Mreža, Vojvođanski ICT klaster, Klaster modne i odevne industrije Srbije, Vojvodina Metal Cluster i Niški klaster naprednih tehnologija.

Klasteri Srbije okupljaju više od 400 preduzeća, zapošljavaju više od 22.000 radnika, i imaju promet od oko milijardu evra godišnje – od čega je skoro polovina izvoz.

Na skupu je bilo reči o tome zašto je udruživanje ključ uspeha, šta nude klasteri svojim članicama, šta državi, a šta društvu u celini, kao i o tome gde su danas srpski klasteri i kakva je budućnost ovog oblika organizovanja u Srbiji.

Na skupu su govoriti Slađana Milojević, FACTS, Milan Šolaja, Vojvodina ICT klaster, Zoran Pekez, Vojvodina Metal Cluster, Marina Blagojević, ICT Net, Goran Mladenović, NiCAT, kao i Igor Vijatov, AC Serbia.

Snimak sa dogadjaja mozete pogledati preko ovog linka: http://www.webtv.rs/media/mc/goplay.asp?oid=56753

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT