POTPISIVANJA MEMORANDUMA O SARADNJI NAJBOLJIH KLASTERA SRBIJE

Automobilski klaster Srbije, IKT Mreža, Vojvođanski IKT klaster, Klaster modne i odevne industrije Srbije, Vojvodina Metal Cluster i Niški klaster naprednih tehnologija

Vas pozivaju na

KONFERENCIJU ZA MEDIJE

povodom

POTPISIVANJA MEMORANDUMA O SARADNJI NAJBOLJIH KLASTERA SRBIJE

utorak, 25. jun, 2013. godine, u 12:30 časova, Medija Centar, Beograd, Terazije 3

Domaća proizvodnja – postoji, opstaje i beleži dobre rezultate. U tome sve značajniju ulogu ima i udruživanje privatnog sektora i obrazovnih institucija u klasterima. Od države se očekuje partnerski odnos kako bi proizvodi „made in Serbia“ imali veći značaj i postali konkurentniji u globalnoj ekonomiji.

Klasteri Srbije okupljaju preko 400 preduzeća, zapošljavaju više od 22.000 radnika, i imaju promet od oko milijardu evra godišnje – od čega je skoro polovina izvoz. Radi se o najboljim udruženjima ovog tipa u Srbiji, i to u sektorima tekstila, metalske, automobilske industrije i informacionih tehnologija. Nastupamo pod nazivom Klasteri Srbije, a naš cilj je da svojim koordiniranim aktivnostima doprinesemo da Srbija krene napred!

25. juna najbolji klasteri Srbije potpisuju Memorandum o saradnji kroz koji će, između ostalog, pokušati i da ostvare značajniji uticaj na državu u pogledu unapređenja poslovne klime i uslova za proizvodnju.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom događaju, postavljate pitanja i svojim izveštavanjem date doprinos u procesu promocije pozitivnih kretanja u privredi naše zemlje. Ogromni potencijali za rast postoje, na nama je da pokušamo da ih iskoristimo na najbolji način. Svi koji žele da pomognu u tom poslu su dobrodošli!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT