Povezivanje tesktilnih industrija Open Balkan zemalja

U okviru projektne aktivnosti USAID EDGE povezivanje zemalja Open Balkan u kojima učešće ima klaster FACTS kao naš predstavnik, 23-24.11.2022. je u prostorijama PKS, održana edukacija. 

Tema je elektronsko poslovanje u modnoj industriji, online branding i vizualna prezentacija modnih kolekcija.  Obuke su održane uz podršku PKS edukacije, kao i predstavnika RAS-a. Učešće pored naših članica privrednika klaster FACTS i Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće imali su privrednici iz Albanije i Severne Makedonije.

Ova obuka je pored 35 predstavnika privatnih tekstilnih kompanijama bila namenjena i predstavnicima partner organizacija, kao i akademskim zajednicama iz ove tri zemlje.

Učesnicima  su predstavljene  najbolje prakse u oblasti e-trgovine i digitalnog marketinga u Srbiji ali i u EU uz podršku partnera iz Londona WGSN i iskusnih predavača iz ove oblasti. Na taj način partnerima iz zemalja Open Balkan omogućen je transfer znanja i kroz praktične primere brendiranja tokom studijskog putovanja, istaknuta konkuretna prednost srpske modne industrije kroz razvoj sopstvenih brendova. Cilj događaja je ostvarene kroz pruženo znanje u pravcu povećanja konkurentnosti  kompanija članica tekstilnih udruženja iz partnerskih zemalja. To će doprineti potencijalnoj dodatnoj vrednosti i za srpske kompanije i industriju, kroz umrežavanje i poboljšanje usluga  između zemalja partnera u tekstilnoj industriji i time omogućiti bolje poslovanje i integraciju  celog regionalnog tržišta.

Izvor: https://pks.rs/vesti/povezivanje-tesktilnih-industrija-open-balkan-zemalja-7467

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT