Poziv na 43. Belgrade Fashion Week – Program

Čast nam je da Vas pozovemo na 43. Belgrade Fashion Week koji se održava u periodu od 20. do 26. aprila 2018. godine.

Fashion Week će svečano biti otvoren revijom Tribute to Boris Nikolić, kojom obeležavamo 10 godina od smrti našeg dragog dizajnera. U reviji učestvuju neka od najpoznatijih imena naše modne scene: dizajneri dobitnici nagrade Boris Nikolić koja se proteklih 10 godina dodeljivala na Belgrade Fashion Weeku u saradnji sa Fondacijom B92, Borisove kolege i profesori sa fakulteta.

Očekuje nas finale Fashion Scout South East European konkursa u kom učestvuju odabrani dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Njihove radove oceniće internacionalni žiri, a pobednik konkursa kao nagradu dobija predstavljanje na London Fashion Weeku u septembru u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch.

Svoje autorske kolekcije prikazaće naši brojni dizajneri, kako oni vodećih poznatih autorskih imena, tako i dizajnerske zvezde u usponu. Kvalitetne kolekcije pripremili su i domaćim istaknuti brendovi Martini Vesto by Boško Jakovljević i Barbosa, a Beogradska nedelja mode ugostiće i  indijske dizajnereKamran Patel i Anupreet Sidhu, koji svoje karijere grade u Londonu, a revije su imali i na poslednjem London Fashion Weeku. MIAMAYA revija će nam prikazati modele za dame najpoznatijih svetskih brendova.

U sklopu Fashion Incubatora, posebnog projekta BFW Design Collective-a,  nastavlja se konstantna podrška mladim dizajnerima koji su na samom početku karijere.

Važne aktivacije i atraktivan izložbeni program upotpuniće modni doživljaj na ovogodišnjem izdanju Nedelje mode.

Centralno mesto dešavanja na kom će se desiti većina revija jeste Belexpocentar.

Program manifestacije Vam mozete preuzeti ovde i molimo Vas da DO SREDE, 11. APRILA U 12h, obeležite revije i izložbe koje želite da posetite kako bismo Vam na vreme obezbedili pozivnice za praćenje manifestacije. Jedna pozivnica važi za dve osobe.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT