Radionica za klaster menadžere

Klaster tim Projekta za razvoj konkuretnosti i promociju izvoza (SECEP) održao je u četvrtak 2. decembra u Beogradu radionicu za klaster menadžere i predstavnike poslovnih udruženja iz nekoliko sektora širom Srbije.

Klaster menadžerima i predstavnicima poslovnih asocijacija prezentacije, a potom i praktične vežbe održali su SECEP-ov medjunarodni ekspert za razvoj klastera, Genoveva Hristova predsednica Bugarske klaster asocijacije i Aleksa Nevoljica SECEP-ov ekspert za razvoj klastera-

Radionica je poslužila za upoznavanje klaster menadžera sa osnovama upravljanja klasterskim aktivnostima i diskusiju o okvirnom programu za razvoj narednih klasterskih obuka. Učesnici su slušali primere otpočinjanja procesa prikupljanja informacija od klastera i iskustvima u podnošenju prijava za sredstva iz programa za podršku razvoja klastera. Ovim metodom obezbeđuje se osnov za naredne obuke za klaster predstavnike kao i podrška Ministarstvu ekonomije u poboljšavanju organizacije i procedure programa za podršku razvoja klastera.

[nggallery id=11]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT