Razvoj aktivnosti Klastera FACTS na unapređenju saradnje između privrede i obrazovnih institucija iz oblasti modne i odevne industrije Srbije

Projekat Klastera FACTS „„Razvoj aktivnosti Klastera FACTS na unapređenju saradnje između privrede i obrazovnih institucija iz oblasti modne i odevne industrije Srbije“, podržan od strane Razvojne agencije Srbije obuhvatao je više faza :

  • nabavka tehničke podrške WGSN o Visual Merchandisingu

  • održavanje online seminara i predavanja dizajn timovima firmi članica i studentima Tehničkog fakulteta Mihailo Pupin , Fakultetu primenjenih umetnosti i Visokoj strukovnoj školi za dizajn tehnologiju i menadžment DTM

  • upoznavanje studenata sa radom dizajnerskih timova u firmama članicama

  • upoznavanje studenata sa elementima Visual Merchandisinga unutar samih firmi i način primene

  • rad studenata po elementima Visual merchantisinga na ulepšavanju izloga radnji  članica Klastera FACTS , ali i glavnih ulica u gradu : Knez Mihailovu, Kralja Milana, Znaj Jovina, Terazije, Kolarčeva, Cara Dušana, Gospodska  u Zemunu  , TC Big Višnjčka banja , TC Stadion Voždovac.

Učešće u realizaciji najlepših izloga imalo je 16 studenata završnih godina Fakulteta primenjene umetnosti i Visoke strukovne škole za dizajn DTM iz Beograda. Nagrade za najbolje obezbedile su firme članice u čije su se radnje ulepšavale : Mona, Ivkovic IVKO , Tiffany Production, Luna, Extreme intimo, Beba kids, Garinello, AMC i Biliczki.

Rad studenata ocenila je Komisija koju si činili profesori sa obe visoke obrazovne institucije i predstavnici privrednih subjekata iz Klastera FACTS. Najbolji radovi proglašeni su za vreme press konferencije 26.02.2018. u 14h u SKC Delfi caffe knjizari.

Prva nagrada dodeljenja je studentu FPU, Katarini Ivanović za izlog firme IVKO, ulica Kralja Milana 7

Druga nagrada dodeljenja je studentu FPU, za rad izloga Tiffany Production, ulica Terazije 2

Treća nagrada dodeljena je studentu VTSS DTM za izlog firme IVKO, ulica Zmaj Jovina 14

Na press konferenciji i proglašenju nagrađenih radova u SKC Delfi caffe prisutni su bili svi studenti učesnici, profesori članovi Komisije sa VTSS DTM i PFU, predstavnici firmi članica, predstavnici RASa, predstavnici PKS i Unije poslodavaca, članovi saveta Klastera FACTS i predsedni Skupštine dr Goran Savanović koji je studentima uručio Potvrde o učešću na ovom klasterskom projektu.

Prisutni predstavnici privrede, obrazovnih institucija, RASa, Privredne komore Srbije, uvaženi novinari i studenti imali su priliku da čuju i budu upoznati sa planiranim  elementima budućeg Biznis plana- Studije izvodljivosti za otvaranjem Desgn Hub Klastera FACTS.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT