SRPSKI KLASTER FACTS u visokom modnom društvu, Istanbul 6. modna konferencija, 09.maj 2013.

Na 6. međunarodnoj modnoj konferenciji održanoj u Istanbulu u periodu od 9. maja do 11.maja svoje učešće, na poziv Ministarstva ekonomije Turske, imao je i klaster FACTS, sa svojim predstavnicima, firmama članicama klastera: Jasmil doo., Ivković doo., Tiffany Production doo., Eminent doo., Kids beba doo.

Konferencija je počela uvodnim govorom predsednika TGSD klasterske asocijacije Turske, gospodin Cem Negrin, kao i izlaganjem gospodina Egem Bagis , ministra za odnose sa EU, na temu pozicije Turske na tekstilnoj, modnoj i generalno privrednoj mapi sveta, važnosti strateškog položaja ove zemlje koja je najistočnija zemlja zapada i najzapadnija zemlja istoka. Kao veoma „mlada“ zemlja sa prosečnom starošću stanovnika od 29 godina, ova zemlja ima veliku energiju, snagu i potencijal za razvoj.

GOVORNICI PRVOG DANA KONFERENCIJE BILI SU :
JOHNATAN AKEROYD ( Alexander McQueen , CEO) i COLIN McDOWELL ( cuveni fashion novinar i istoricar)
ILKER AYCI (Investment Support and Promotion Agency of Turkey-ISPAT),
BELKIS E. ALPERGUN (COFACE insurance comapny board member, general manager), i WILLIAM HAWORTH (IFC international finance corporation)
MARSHA POWELL ( Cotton Council International)
GUISEPPE MIROGLIO (Miroglio Group CEO)
ADAM CRAESEY (Debenhams)
JAMES BROWN (Sainsbury Apparel Director
JEFF RUDES (J brand CEO)
STYLE SHOOTS , Maurits Teunissen , CEO
WGSN I PANTONE

DRUGI DAN KOFERENCIJE PROTEKAO JE U B2B SURETIMA IZMEDJU VELIKIH FIRMI IZ RAZLICITIH ZEMALJA SVETA ,kao sto su : BHS, Burton, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge, Outfit, Topshop, Topman, Wallis, DEBENHAMS, SAINSBURY’S . KLASTER FACTS IMAO JE SVOJE STANDOVE I PREDSTAVNIKE ČETIRI FIRME ČLANICE : Ivkovic, Jasmil, Tuffany Production, Eminent i Kids beba.

prilog tekstu: http://www.tgsdconf2013.com/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT