Trgovinska misija clanica Klaster FACTS u Tursku

U organizaciji Razvojne agencije Srbije (RAS) i Istanbulske industrijske komore (ISO), a u sklopu aktivnosti Evropske mreže preduzetništvа, u oktobru mesecu u Istanbulu održani su poslovni susreti između predstavnika klastera modne i odevne industrije Srbije FACTS, srpskih kompanija i turskih dobavljača.

Sastancima je prisustvovalo pet srpskih kompanija – Luna, Mona, AMC, Beba kids, Garman, a menadžer klastera koja je predstavljala kompaniju IVKO. Sa turske strane je priustvovalo osam kompanija.

Na sastancima srpske kompanije bile su u ulozi kupaca, a prethodno su posredstvom organizatora, RAS-a i ISO, firme dostavile svoje profile i željene liste nabavke kako bi se na najadekvatniji način spojile sa dobavljačima, turskim kompanijama koje odgovaraju njihovim poslovnim potrebama.

Tokom boravka u Istanbulu kompanije su kroz direktne sastanke napravile inicijalni kontakt, a u narednom periodu će se videti i konkretniji rezultati sastanaka.

Takođe, predstavnici RAS i Istanbulske industrijske komore imali su više sastanaka na kojima je bilo reči o radu i aktivnostima obe institucije i mogućnostima za dalju saradnju u okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN). Saradnja dveju institucija će se nastaviti u cilju organizovanja poslovnih susreta, kompanijskih misija i sličnih događaja, ne samo u domenu tekstilnog sektora, već i u drugim sektorima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT