Zvanično lansiranje klastera

Link gde se može pogledati cela press konferencija “ KLIKNI OVDE „

Neposredno posle “Beogradske nedelje mode” klaster FACTS je organizovao zvanično lansiranje 15. aprila 2011. Svrha ovog događaja je zvanično upoznavanje sa klasterom i njegovim aktivnostima od kada je registrovan 2010. godine. Ovo je takođe bila i prilika za regrutovanje novih članova klastera iz modno-odevnog sektora.

Prisustvovali su stejkholderi klastera uključujući preduzeća i članove akademskih institucija, g-đa Zorica Marić iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, g-din Goran Džafić iz Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, i g-din Andrzej Schafernaker vođa tima Projekta za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza SECEP.

Promociju je otvorila Slađana Milojević, menadžer klastera, kratkim predstavljanjem i osvrtom na klaster, njegovu organizacionu viziju i ciljeve, ključna dosadašnja dostignuća, kao i plan koji se klaster nada da će ostvariti do kraja godine. Svaki od uvaženih gostiju govornika je dao svoje viđenje i govorio o uspešnoj saradnji sa klasterom do sada. Očekuje se da će klaster  FACTS nastaviti da gradi ove partnerske odnose od kojih ima koristi ne samo klaster, već i čitava modno-odevna industrija u Srbiji.

Lansiranje Klastera FACTS

Prezentacija klastera FACTS –

Značaj podrške inovativnim klasterima u Srbiji
Značaj klasterizacije u Evropi i podrška klasteru FACTS u Srbiji

Industrijski klaster predstavlja geografsku koncentraciju međusobno povezanih preduzeća, srodnih i različitih delatnosti , koji se na odgovarajućem području delatnosti međusobno nadmeću ali i sarađuju.
Klasterske inicijative podrazumevaju organizivani napor da se poveća rast i konkurentnost klastera u regionu, uključivanjem preduzeća,
državnih institucija i razvojno – istraživačke zajednice.

*
Konferencija za novinare
FASHION APPAREL CLUSTER SERBIA – FACTS
Petak, 15. april, 12.00 časova velika sala
Medija centar, Terazije 3/II

GOVORE:

  • Slađana Milojević, mendžer Klastera FACTS
  • Zorica Marić, viši savetnik Ministarstva ekonomije
  • Goran Džafić, pomoćnik direktora, SIEPA
  • Andrzej Schafernaker, projekat EU, SECEP

[nggallery id=1]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

ACCESS FOR MEMBERS OF EDGE PROJECT